Doelgroep

Kinderen, jongeren en jongvolwassenen kunnen bij mij terecht van 0 tot en met 25 jaar.

Voor jongeren

Als jongere kan je bij mij terecht met allerlei vragen en problemen. Soms geeft je familie aan dat je hulp nodig hebt, maar vind jij dat niet nodig. Misschien zijn er zaken waar je mee worstelt of die je niet durft te vertellen.   Samen kunnen we bekijken hoe we de vragen en problemen waar jij mee zit stap voor stap kunnen aanpakken. Soms kunnen enkele gesprekken al helpen, soms vraagt therapie wat meer tijd. Steeds gaan we kijken naar wat jij nodig hebt en waar jij je best bij voelt.    Wist je dat er ieder jaar vele tienduizenden mensen de stap zetten naar een psycholoog? Je hoeft je dus nergens voor te schamen

Voor ouders en kinderen

Kinderen en jongeren geven vaak in gedrag aan, wat ze met woorden niet kunnen zeggen. Als ouder is het niet altijd gemakkelijk om te begrijpen waar je kind mee worstelt. Elk gedrag heeft een betekenis, samen kunnen we deze betekenis proberen achterhalen, waardoor het gemakkelijker wordt om iets aan de problemen te doen.

De eerste stap is een kennismakingsgesprek met het gezin waarin de hulpvraag wordt bekeken. In samenspraak met de ouders en het kind kan er vervolgens een traject op maat uitgewerkt worden. Eventueel wordt er gericht doorverwezen naar de juiste hulp.

Om een goed beeld te kunnen vormen van wat er nodig is om te zorgen dat het weer beter gaat, is het soms nodig via testen te meten wat de sterke en minder sterke kanten zijn van een kind/ jongere en te verkennen hoe de leef- en belevingswereld van een kind/ jongere eruit zien.

voor jongvolwassenen

Als jongvolwassene kom je voor heel wat uitdagingen te staan in het leven. Je moet heel wat belangrijke beslissingen nemen zoals kiezen wat je wil studeren, wat je wil doen van werk, waar je gaat wonen, partner keuze enz… Soms kan het zijn dat je hierin vastloopt. Dit kan gepaard gaan met stress, angsten en onzekerheid. Misschien heb je ook in het verleden een aantal tegenslagen gekend of heb je iets naar meegemaakt. Therapie kan hierbij dan helpen. Samen wil ik graag met jou op zoek gaan, wat je nodig hebt om weer verder te kunnen. We kunnen gaan kijken , waar de moeilijkheden die je ervaart mee te maken hebben, maar vooral wil ik met jou op een oplossingsgerichte manier gaan zoeken naar wat werkt voor jou. Ik geloof er namelijk sterk in dat de oplossing bij jezelf ligt.